neděle 24. listopadu 2019

Bedna na rybářské vybavení



   Když dopijete poslední pivo z bedny, máte rybářský kajak, ale dosud na něj nemáte bednu na věci a navíc se vám po dobrém pivu nechce tahat do obchodu prázdné láhve na výměnu, řešení se
nabízí samo 😉.
   Rybářský internet je plný již realizovaných nápadů, stačí do vyhledávače zadat ,, fishing milk crate,, a můžete tvořit podle nápadů či vlastní fantazie.


   Já jsem zvolil kombinaci obojího. Z bedny jsem ,, flexou,, vyřezal všechny boxíky na lahve kromě první řady a vzniklý prázdný prostor zpevnil dole dvěma dřevěnými hranolky. První řadu přihrádek jsem ponechal na láhve s pitím a uložení kotvy, aby se ,,neválela,, po lodi, když ji člověk nepotřebuje.


   Protože mnou vybraná bedna neměla rovné vnější stěny, před montáží držáků na pruty bylo třeba místo vyrovnat do roviny dvěma latičkami, které jsem pak naimpregnoval proti vodě.


   Držák na pruty nám Maruščina dcera Maruška a můj syn Jakub objednali z Ali Expressu, za pár dnů byly doma...


   Uchycení bedny ke kajaku jsem vyřešil dvěma karabinkama a na míru zkráceným ,, gumicukem,,  dno jsem podložil protiskluzovou gumou, kterou používáme na kamionech pod kluzký náklad.


   V přední štěně bedny jsem flexou vyřízl část plastu tak, abych měl pro všechny věci snazší přístup a nemusel je pracně tahat až přes původně vysokou hranu bedny.


   Pohled na hotovou bednu shora usazenou na kajaku...


   Do bedny je i na vodě ze sedačky dobrý přístup a to je myslím kromě úložných možností ten nejdůležitější požadavek...


   A pak už zbývá jen vyrazit na ryby 😉...

Žádné komentáře: