sobota 9. listopadu 2019

Splněný sen

 

   Když to někde máte doopravdy rádi, jako vážně doopravdy, zatoužíte vidět a poznat to místo ze všech stran, to dá přece rozum, jak s oblibou říkáváme a tak když jsme chtěli vidět náš milovaný Dunaj kolem malé vesničky Mahmudia z ptačí
perspektivy, museli jsme až nahoru k vysílači, který se tyčí jako maják na samém vrcholku Munti Pesti, odkud je opravdu kouzelný a překrásný výhled do kraje kolem místa, které se nám oběma tak nesmazatelně vrylo nejen do paměti, ale především do našeho srdce...
  Až v letočním roce jsme od našeho kamaráda Honzy Štěpničky, kterému kamarádi přezdívají Leguán, dostali dárek, který nám opravdu vehnal slzy do očí. 
   Honza se věnuje nejen klasickému fotografování, ale i čím dál oblíbenějšímu natáčení videí ze svého dronu. V období na přelomu jara a léta společně s našim dalším kamarádem Karlem Palackým navštívili tentokrát sami bez nás Mahmudii a okolí a Honza tu využil skvělého počasí opravdu dokonale.
   Po jejich návratu se u nás zastavili na kávu a my honem ""Povídej, povídej, jak bylo? A ukaž fotky!!"  Vždycky, když Jeník, jak mu občas říkávám, vytáhne odněkud svůj tablet, otevírám já svůj notebook se stránkou mezi fotografy oblíbeného bazaru s fototechnikou Paladix, abych svoje nádobíčko nabídl k prodeji... :-)
  Ani tentokrát tomu nebylo jinak, vlhy a mandelíky, hýřící barvami jejich svatebních šatů střídali s načepýřenými chocholkami dudci a pelikáni, startující před Calinovou lodí, kteří mířili vysoko do oblak, s vodou odkapávající jim od křídel i nohou. Prostě nádhera!
   Jenže pak přišlo něco, co se dá jen těžko popsat slovy. Na obrazovce tabletu se objevilo místo našemu srdci nejbližší, ale tak, jak jsme ho dosud neměli šanci vidět, protože je od vysílače příliš daleko a není na něj tím pádem tak dobře vidět.  Seděli jsme s tabletem v ruce a jen němě zírali na tu krásu... A tak se nyní rádi o ten zážitek chceme podělit i s vámi.




   Honza není jen výborný fotograf přírody, který kromě fotografického kumštu rozumí i tomu, co fotografuje a nehoní se za snímkem za každou cenu, ale je to i skvělej parťák na cesty, dobře vím o čem mluvím, protože jsme spolu už "Deltu" jeli a byl to jeden z těch pohodových výletů od A do Z, kterých je za život jako šafránu...
   Na Jeníkovy dech beroucí fotografie se můžete podívat na jeho stánkách https://wildfoto.cz/
Honzíku, ještě jednou moc a moc děkujeme a těšíme se na další společné nejen natáčení !!

Žádné komentáře: